Treningsmatter

Trenger du treningsmatte til fitnesstrening, gjenopptrening, styrketrening eller yoga?

Hos treningsgrossisten.no har vi et bredt utvalg av treningsmatter, fitnessmatter, yogamatter og pilatesmatter.

I vårt utvalg av treningsmatter finner du blant annet de populære og slitesterke mattene fra Airex, som finnes i flere ulike modeller og farger. Finn din perfekte matte som passer til ditt behov!

Treningsmatter til hjemmetrening

Enten du trener hjemme på stuegulvet eller på treningssenteret, er det alltid mer behagelig å trene på en treningsmatte. Treningsmatter har så mange fordeler at mange vil påstå at de er uunnværlige. 

Bruk en treningsmatte til:

  • Funksjonell trening
  • Yoga
  • Pilates
  • Tøyeøvelser
  • Styrketrening

Treningsmatter sørger for god beskyttelse slik at du ikke belaster kroppen for mye eller får vondt i ryggen av å ligge direkte på gulvet. Trener du yoga er det spesielt bra å bruke en treningsmatte da den beskytter knær og korsrygg i mange av øvelsene. I tillegg bidrar en matte til at du får bedre grep slik at verken hender eller føtter glir underveis i treningen. 

Selv om treningsmatter beskytter kroppen, kan de faktisk brukes til å beskytte gulvet ditt også. Når du trener kan det fort bli slitasje på gulvet og treningsutstyr kan lage merker- spesielt hvis du bruker vekter, magehjul, push up-håndtak etc. 

Stort utvalg av treningsmatter – finn din favoritt hos Treningsgrossisten
Hos Treningsgrossisten finer du et stort utvalg av treningsmatter, perfekte til hjemmetrening.

Vi fører kun de beste merkene, så du er garantert en høy kvalitet og et slitesterkt materiale som tåler å bli brukt.

Finn din nye treningsmatte blant merker som:

  • Airex
  • Pure2Improve
  • Renew
  • Sirex

Når du velger å investere i en Airex-matte, er det viktig å ta godt vare på den slik at du kan ha glede av den i mange år fremover.
Se gjerne vår guide med vedlikeholdstips for Airex treningsmatter. 

 

Treningsmatter finnes i flere forskjellige størrelser slik at du enkelt kan finne den som passer perfekt til din treningsform og/eller høyde. Det er svært individuelt hvor bred eller lang en treningsmatte skal være. Hvis du primært bruker matten din til styrketrening med vekter, er det mest sannsynlig ikke nødvendig med en av de lengste mattene. Bruker du derimot en treningsmatte til yoga eller pilates, anbefaler vi at du velger en matte i samme lengde som høyden din. Det sikrer at du kan legge deg ned på matten uten at føttene eller hodet stikker utenfor. 

Treningsmatter finnes også i forskjellige tykkelser. Før du bestiller kan det være en fordel å tenke igjennom hvor myk du ønsker at matten skal være. Trener du yoga anbefaler vi en relativt tynn treningsmatte (under 1 cm). Den tynne matten sikrer at du får mer kontakt med gulvet, noe som er med på å gi deg bedre stabilitet under de mange yogaposisjonene. Skulle du ha behov for ekstra beskyttelse mot gulvet, kan du enten legge to matter oppå hverandre eller bare brette en matte slik at du får to lag. Dette kan for eksempel være en fordel hvis du skal stå på kne.

Tykkere treningsmatter anbefales til styrketrening der du får bedre balanse under de ulike øvelsene. Ledd og muskler belastes ofte mer under slike styrkeøvelser og derfor er en tykkere treningsmatte en fordel.

Alle våre treningsmatter egner seg både til hjemmetrening og til profesjonell bruk i et treningssenter, treningsrom eller i et yogastudio.