Vektskiver

Hos treningsgrossisten.no finner du et bredt utvalg av vektskiver til vektstenger.

Alle vektskiver i vår nettbutikk er tilpasset vårt utvalg av vektstenger, og kan derfor kombineres slik du selv ønsker. Velg mellom pump vektskiver, Reebok vektskiver og vektskiver i par.

Vektskiver fra 1,25 – 25 kg i 30 mm og 50 mm tykkelse

Trening med vektskiver er effektiv trening for alle. Uavhengig av kjønn, alder, nivå eller mål med treningen vil alle kunne ha nytte av å trene med vektskiver, da de gir mulighet til å justere vekten fortløpende og tilpasse hver enkelt øvelse.

Er du nybegynner og skal til å starte trening med vektskiver? Da anbefaler vi å starte med en forholdsvis lett vekt til alle øvelser, slik at du i starten kan fokusere på teknikken. Dette er med på å forebygge skader og unødvendig overbelastning, slik at kroppen får venne seg til en ny treningsform. Vektskivene finnes selvsagt i flere størrelser og i ulike vekter, slik at du kan starte lett og jobbe mot å styrke kroppen og dermed også løfte tyngre.

Har du derimot mer erfaring med trening med vektskiver? Da kan du enkelt bestille samme vekt som du pleier å løfte- og gjerne litt flere vektskiver slik at du har mulighet til å legge på mer vekt i takt med at du blir sterkere.

Vektskiver gir mange treningsmuligheter
Trening med vektskiver gir mulighet for mange forskjellige kombinasjoner. Alle de forskjellige vektskivene som du finner i nettbutikken vår, passer til vårt store utvalg av vektstenger. Du har altså muligheten til å kjøpe et komplett sett som enten kan brukes til hjemmetrening, gruppetrening eller på treningssenteret. En av de største fordelene med å trene med vektskiver og vektstang er muligheten til å justere vekten for hver enkelt øvelse. Det er sjeldent at man kan løfte like tungt i alle øvelser og derfor er det en fordel at du kan justere vekten ved å legge til eller fjerne vektskiver, når du trenger det. 

Vektskiver kan også enkelt brukes alene. Du må ikke nødvendigvis feste de på en vektstang. Dette gir enda flere treningsmuligheter og mer variasjon til treningen din, da du får mulighet til å veksle mellom flere ulike øvelser.

På en vektstang kan du blant annet bruke vektskiver til:

  • Squats

  • Markløft

  • Military press

  • Floor press

  • Utfall

Dette er bare noen av mange øvelser hvor både vektstang- og skiver inngår.
Ønsker du å trene med bare vektskiver alene? Prøv farmers walk, situps, shoulder raises og tricep extension.

Hvilke vektskiver er best?
Her i nettbutikken finner du ulike typer vektskiver, inkludert bumper plates, løse vektskiver, pump vektskiver mm. Vektskivene fås med vekt fra 1,25 kg og helt opp til 25 kg. Under finner du en oversikt over de ulike typene vektskiver slik at du kan finne de rette for deg og din trening.

Bumper plates
Våre bumper plates fra B-Strong har en hulldiameter på 50 mm og har en god og solid gummioverflate og senter av stål. Den myke overflaten bidrar til å redusere støy og skader på gulvet når vektskiven er i kontakt med underlaget, men reduserer også rebounds.
Denne type vektskiver passer til både crossfit, markløft og funksjonell trening da alle skiver er like store uansett vekt. Fås i vektklassene 5, 10, 15, 20 og 25 kg.

Pump vektskive
En pump vektskive passer til en body pump vektstang med en diameter på 30 mm. Vektskivene har forskjellige størrelser som avhenger av vekten, men er mindre enn bumper plates. Fås i vektklassene 1,25, 2,5 og 5 kg.

Vektskiver 30 mm
Er du på jakt etter vektskiver med hulldiameter 30 mm bør du ta en titt på vårt utvalg av pump vektskiver. Fås i vektklassene 1,25, 2,5 og 5 kg.

Vektskiver 50 mm
Vektskiver med en hulldiameter på 50 mm overholder internasjonale forskrifter for en olympisk vektstang.
Blant vårt utvalg finner du disse variantene:

  • Bumper plates

  • Vektskiver i gummi i ulike farger

Bumper plates har samme størrelse uansett vekt, mens vektskiver i gummi har forskjellig størrelse avhengig av vekt.