Foam Roller

Hos treningsgrossisten.no vil du finne et bredt utvalg foam rollers og massasjeruller som er effektive for kropp og muskler. En foam roller eller skumrulle er utstyrt med trykkpunkter som løsner opp muskler ved ulike triggerpunktøvelser.

I vårt utvalg av foam rollers finner du blant annet helt enkle skumruller, terapiruller, massasjeruller og triggerpunkt-ruller.

En foam roller er effektiv til terapi, restitusjon, triggerpunkt-terapi, triggerpunkt-massasje og dyptgående massasje, som f.eks ryggmassasje. Foam rollers og massasjeruller gir dine muskler og kropp en hurtigere restitusjon og bidrar til skadeforebygging.

Derfor bør du bruke en foam roller

Det er mange fordeler med å bruke en foam roller eller skumrulle. Faktisk så mange at det nesten er dumt å ikke bruke en.
Under finner du en liten liste over de største (og beste) fordelene ved å bruke en foam roller.

Mindre ømme muskler:
Du har sikkert opplevd å ha ømme og såre muskler. Dette kan man få både i forbindelse med hverdagsbevegelser og trening. Ved å bruke en foam roller kan du på en skånsom måte lindre såre muskler.
Musklene blir stramme under trening og det kan oppstå «triggerpunkter», som er små muskelspenninger. Foam rollers, og spesielt trigger foam rollers, bidrar til å løsne muskelspenninger og reduserer dermed ømheten i selve musklene. Foam rolleren kan med fordel brukes i 5 minutter før og etter trening for å oppnå størst effekt.

Bedre restitusjon:
En foam roller eller massasjerulle kan brukes til å forbedre og korte ned restitusjonstiden etter trening. Ved å behandle ømme og såre muskler reduseres restitusjonstiden, og du blir raskere klar for en ny treningsøkt. En foam roller bidrar til å øke blodsirkulasjonen i kroppen, noe som gir økt blodtilførsel til musklene og til slutt reduserer restitusjonstiden.

Skadeforebyggende:
Massasjeruller og foam rollers holder musklene dine smidige og myke. Dette gjør kroppen din motstandsdyktig mot skader da den tåler en større belastning når den er frisk og i god stand. Bruk derfor en foam roller for å redusere risikoen for skader og overbelastning.

Bedre mobilitet:
Mobilitet er dessverre noe som forsvinner med alderen, eller om den ikke holdes ved like jevnlig. En foam roller hjelper til med å pleie og tøye musklene dine slik at de holder seg elastiske og fleksible, noe som er viktig for en sunn og balansert kropp.

Økt velvære:
En massasjerulle eller foam roller hjelper til med å massere musklene og bidrar til økt velvære. Bruk en foam roller om kvelden før leggetid og opplev en avslappende effekt ettersom musklene mykes opp og slapper av.

De mange fordelene avhenger av at du bruker din foam roller eller massasjerulle jevnlig.

Foam roller – hvor ofte, hvordan og hvilken?
Det er veldig enkelt å bruke en foam roller.
Når du bruker en foam roller er det din egen kroppsvekt som skaper trykket mot skumrullen. Plasser den under låret, leggen, ryggen eller der du måtte ha behov for det og rull den frem og tilbake. Det er viktig at du ruller i rolig tempo og gir deg tid slik at du oppnår best mulig effekt. Husk å trekke pusten dypt underveis!

I begynnelsen vil du sannsynligvis oppleve lett ubehag og kanskje også føle at det gjør vondt å bruke en foam roller. Dette er helt normalt og vil bli bedre jo oftere du bruker foam rolleren. Det er viktig at du jobber med de stramme og ømme musklene- selv om det kan føles ubehagelig. Du vil oppleve at det hjelper!
På grunn av trykket på musklene og økt blodtilførsel ved bruk vil en foam roller også fungere som en glimrende massasjerulle for rygg og lår.

Du kan bruke en foam roller hver dag. Dette vil gi deg den beste og mest merkbare effekten. For de fleste vil det være nok å bruke en foam roller i 1-2 minutter per muskelgruppe/sted.
Om du trener ofte kan du bruke en foam roller 5 minutter før og etter trening for å redusere restitusjonstiden.

Hvilken foam roller bør du så velge? Hos Treningsgrossisten finner du flere ulike varianter:

  • Glatt foam roller
  • Trigger foam roller
  • Massasjerulle
  • High roller terapirulle

En glatt foam roller passer for alle, mens en trigger foam roller egner seg best til deg som tidligere har brukt foam rollers og vet hvilke muskelgrupper du ønsker å «behandle».
Du bør velge en massasjerulle for rygg eller lår dersom du ønsker en dyptgående massasje i musklene. Det øker også blodsirkulasjonen.
High roller terapirulle har de samme funksjonene som en klassisk foam roller, men du har mulighet til å justere høyden på den. Dette gjør det lettere for deg å nå flere muskelgrupper og samtidig slippe å ligge på gulvet.

Bestill din foam roller i dag – det er aldri for sent å komme i gang!

På denne siden kan du rulle gjennom vårt store utvalg av foam rollers. Det er aldri for sent å komme i gang og oppdage de mange fordelene som foam rollers kan gi deg. Skumruller er for alle- uansett nivå, alder og treningsform. De fleste vil oppleve en fordelaktig effekt av en liten foam roller.