Balansetrening

Ved gjenopptrening og rehabilitering består en god del av treningen av blant annet balanseøvelser med ball, balanseøvelser på balanseputer, balansehalvkuler og balansebjelker.

Her vil du finne et bredt sortiment av utstyr og tilbehør til din balansetrening.

Hvorfor trene med balanseutstyr?

God balanse er viktig for å kunne opprettholde en sunn og velfungerende kropp. Balansetrening er derfor alltid en god idé, uansett utgangspunkt eller formål, da treningen er med på å styrke kroppen.

Du kan trene med balanseutstyr uansett nivå og bakgrunn, og det egner seg til både sittestillende kontorarbeid, gjenopptrening, lek, styrketrening, forbedring av kroppsholdning og trening av balanse. Det meste av balanseutstyr styrker holdningen og kjernemuskulaturen (mage og rygg), og det er mulig å tilpasse øvelsene til ditt nivå.

Balanseutstyr for ethvert behov
Hos Treningsgrossisten finner du et bredt utvalg av balanseutstyr, som alle er med på å trene og styrke balansen på flere måter.
I vårt utvalg finner du:

  • Airex balansebjelker i flere størrelser
  • Airex balansepute i flere størrelser
  • Balansebrett i ulike varianter
  • Balanseskiver
  • Mange ulike balanseputer- med og uten nuppet overflate
  • Balanseblokk
  • Sitteputer og kiler i ulike varianter

Vårt brede utvalg av balanseutstyr sørger for at det er rikelige muligheter til å finne den modellen som passer nettopp dine behov.

Dersom du ennå ikke vet hvilken type balanseutstyr du foretrekker kan det være lurt å prøve det først. Selv om de fleste balanseprodukter har én og samme hensikt, kan det være stor forskjell på selve treningen på grunn av utstyret. Hva som fungerer best for deg avhenger av ditt utgangspunkt, foretrukne måte å trene på samt målet ditt med balansetrening.

Utstyr til balansetrening
Her i nettbutikken vil du finne forskjellige typer balanseutstyr som alle er med på å trene og forbedre din balanse. Disse produktene passer også til gjenopptrening eller aktivering av muskler ved stillesittende arbeid.

Er du i tvil om hvilken type balansetrener du bør velge? Under finner du beskrivelse av flere varianter av vårt balanseutstyr.

Balansepute
Velg mellom flere forskjellige balanseputer:

  • Med glatt overflate
  • Med nuppet overflate
  • Med eller uten håndtak
  • Liten eller stor

En balansepute har mange funksjoner og du kan bruke den på flere måter. Du kan stå på balanseputen med begge beina og den myke overflaten vil tvinge kroppen til å holde balansen og spenne musklene slik at du unngår å falle. Dersom du syns øvelsen blir for enkel, kan du forsøke å stå på kun ett bein og raskt oppdage at øvelsen blir mer utfordrende.

Prøv også å plassere en balansepute på stolen og sitt på den. Denne øvelsen vil hjelpe deg å styrke kroppsholdningen din mens du trener kjernemuskulaturen. Sørg bare for å holde ryggen rett når du sitter på en balansepute. Du kan med fordel trene med balanseutstyr når du ser på TV eller i arbeidstiden dersom du har en stillesittende jobb.

Opplever du smerter i korsryggen eller halebeinet når du tar situps? Legg en balansepute under korsryggen og gjør øvelsen som vanlig. Den myke overflaten vil forme seg setter ryggen og skåne den fra det harde gulvet.

Vi fører bl.a. balanseputer fra merkene Trial og ECO.

Balansebrett
Treningsgrossisten leverer flere versjoner av det klassiske balansebrettet. Du finner bl.a. et rundt balansebrett i tre eller plast, som kan brukes til flere øvelser.
Et balansebrett er et supert balanseverktøy som naturlig trener opp balansen din. Det bidrar også til å styrke ankler og knær. Ankelmobiliteten styrkes ved å vippe brettet, mens musklene rundt kneet styrkes når du blir tvunget til å holde balansen.

Du finner balansebrett fra levererandører som Pedalo og Pure 2 Improve.

Annet balanseutstyr
I tillegg til balansebrett og balanseputer finner du også mange andre typer balanseutstyr. Balanseutstyr som sittekiler og sitteputer bidrar til å styrke og skåne ryggen samtidig som de forbedrer kroppsholdningen. Også kjernemuskulaturen vil dra fordeler av denne type balanseutstyr.

I vårt utvalg finner du en hel del balanseputer og balansebjelker fra kvalitetsleverandøren Airex. Mange fysioterapeuter sverger til disse produktene, som er av høy kvalitet og har lang levetid.