Håndleddsvekter og vektvester

Styrketrening skal være både artig og effektivt for kroppen – og vi vil hjelpe deg på vei med dette her hos treningsgrossisten.no. Ønsker du å tilføre styrketreningen din noe mer, kan håndleddsvekter eller en vektvest være løsningen.

I vår nettbutikk finner du et stort utvalg av blant annet håndleddsvekter, ankelvekter og vektmansjetter både til ankel, ben og håndledd. Har du prøvd å trene styrke eller crossfit med vektvest? – Hos oss finner du effektive og justerbare vektvester til å supplere med.

En vektvest er god å bruke til for eksempel vektvesttrening, vektvest til crossfit, vektvest til løping og naturligvis til styrketrening.

Håndleddsvekter og vektvester gjør treningen mer utfordrende

Håndleddsvekter, vektvester og ankelvekter bidrar i sin enkelhet med ekstra vekt til treningsøktene dine. Det virker kanskje ikke som så mye, men selv litt ekstra vekt kan gi deg ekstra utfordringer og gi en god treningsøk hvor du har mulighet til å bevege deg som du pleier.

Når du trener med håndleddsvekter og vektvester festes vektene til kroppen og blir på et vis en forlengelse av deg selv. Du har hendene fri og kan utfordre deg selv litt ekstra i treningsøvelser som vanligvis gjøres med egen kroppsvekt. Dette kan for eksempel være armhevinger, pull ups og box jumps, men også kondisjonstrening som løping, gange eller trappeløp.

Slik trener du med håndleddsvekter og vektvester
Håndleddsvekter og vektvester kan brukes til nesten alle typer trening hvor du trenger en ekstra utfordring eller ønsker å forbedre styrke og utholdenhet. Trenger du litt inspirasjon til trening med enten vektvest, håndleddsvekt, ankelvekt eller fotvekter? Under har vi samlet mange gode øvelser og inspirasjon til treningen din, men også viktig kunnskap, nyttige tips og mye mer, slik at du oppnår optimal trening med utstyret.

Vektvester:
Når du trener med vektvest har du et hav av muligheter og du er garantert full bevegelsesfrihet fordi vekten ligger tett inntil overkroppen. En vektvest lar deg også justere vestens vekt slik at den kan tilpasses ditt nivå, den aktuelle øvelsen og målet med treningen.

Treningsrutinene dine trenger ikke å endre seg bare fordi du begynner å ta i bruk en vektvest. Skulle du likevel ha behov for litt inspirasjon til treningen finner du mange effektive øvelser under. Forsøk f.eks.:

  • Pull ups
  • Push ups/armhevinger
  • Wall sit
  • Tricep dips
  • Planke
  • Utfall
  • Knebøy

Håndleddsvekter:
Når du trener med håndleddsvekter tilfører du ekstra vekt på armene og derfor kan alle arm- og skulderøvelser utføres med håndleddsvekter. Du kan også bruke håndleddsvekter når du powerwalker.

Ankelvekter:
Prøv å tilføye ankelvekter til gå- eller løpeturen og til beinøvelser som kickback, utfall og knebøy. Du kan også bruke ankelvekter når du gjør husarbeid som støvsuging og gulvvask- så slår du to fluer en én smekk!

Tips til trening med håndleddsvekter og vektvest
Når du begynner å trene med enten ankelvekter, håndleddsvekter og vektvester er det viktig at du ikke legger på for mye fra start. Det kan kanskje være fristende å ta i bruk de tyngste vektene med en gang, men vi anbefaler at du starter med den laveste vekten. Kroppen krever tilvenning til den ekstra vekten, og når kroppen har blitt vant til å ha vekten enten rundt håndleddene eller anklene, kan du gradvis som du blir sterkere, legge til mer vekt.

Bruk av denne type vekter høres ikke spesielt tungt ut, men ikke la deg lure. Du kan enkelt oppnå gode resultater selv med lav vekt. Ønsker du å gi deg selv en ekstra utfordring kan begge håndleddsvekter eller ankelvekter leggs rundt samme håndledd eller ankel samtidig.

Finn din nye ankelvekt, håndleddsvekt eller vektvest hos Treningsgrossisten
Hos Treningsgrossisten finner du et bredt utvalg av både ankelvekter, håndleddsvekter og vektvester:

Vektvest: vekten kan justeres mellom 0-10 kg og dette justerer du ved å legge til eller fjerne vektposer fra vektvesten. Vektvesten er i slitesterk nylon og det følger med 20 stk vektposer á 500gram.

Håndleddsvekter: her finner du tre ulike varianter håndleddsvekter. Fås med vekt mellom 0,5 til 5 kg.

Ankelvekter: våre håndleddsvekter fungerer også som ankelvekter da størrelsen kan justeres. Du finner tre ulike varianter og med vekt mellom 0,5 og 5 kg.

Fotvekter: også kalt skovekter som enkelt spennes direkte på skoen. Legger til 680 gram ekstra vekt på hver fot.