Utstyr til styrketrening

En god og effektiv treningsøkt kan enkelt gjøres enda mer behagelig og effektiv ved å tilføre utstyr som treningshansker. På denne måten unngår du blemmer og at vektstenger, håndvekter og kettlebells glir ut av hendene under treningsøvelser.

Her vil du finne løftestropper, treningshansker med håndleddsstøtte samt vektløfterbelte til styrketrening.

Hva er vektløftingsutstyr?

Vektløftingsutstyr hjelper deg med å yte bedre under treningen. Samtidig er det også med på å forebygge skader ved tunge løft og beskytter for eksempel rygg og håndledd, slik at det er musklene som jobber og ikke leddene.
Vektløftingsutstyr er verken juks eller noe som hindrer progresjon så lenge du fra før har god teknikk, løfter riktig og har god muskelkontakt. Vektløftingsutstyr gir deg rett og slett en hjelpende hånd, og sikrer at du får enda mer ut av treningen- selv om grepsstyrken ikke er like sterk som ryggen, armene eller beina dine.

Er du i tvil om hvilken type vektløftingsutstyr du trenger? Eller er du bare interessert i hva det enkelte tilbehøret kan gjøre for akkurat din treningsøkt? Her har vi listet opp våre favoritter, slik at du kan lese mer om utstyret til vektløfting som du finner her i nettbutikken.

Treningsbelter
Et treningsbelte er en type vektløftingsutstyr som er med på å stabilisere korsryggen og magen når du utfører tunge eller dype løft som markløft, squats og row. Både overkropp og bein tåler som regel tyngre løft enn hva korsryggen tillater. Treningsbelter bidrar til å stabilisere dette svake punktet slik at du har mulighet til å løfte tyngre, trene hardere og utfordre deg selv enda mer- uten å gå på akkord med verken form eller teknikk, ei heller utvikle korsryggskader.
Treningsbelter holder både korsryggen og magen i en fast og korrekt stilling, slik at du kan gjenta de aktuelle øvelsene uten at teknikken svikter i takt med at du blir sliten.

Våre treningsbelter fra merket Pure 2 Improve er laget av høykvalitets kunstlær og har god polstring som sikrer en behagelig passform. Treningsbeltene gir god støtte under tunge og komplekse løft, motvirker skader og beskytter mage og korsrygg.
Pure 2 Improve treningsbelter har doble knappehull som også gir mulighet for å justere størrelsen slik at beltet sitter perfekt. Finnes i størrelsene S, M og L.
Denne typen vektløfterutstyr kalles også vektløfterbelte.

Løftestropper
Dersom du trener styrketrening og løfter tungt, kjenner du garantert problemet allerede; de tunge vektene gjør håndleddene ømme og grepet ditt blir svakere jo tyngre vektene er eller jo flere repetisjoner du tar. Grepet blir ofte slitent raskere enn musklene, og løftestropper gjør det mulig å holde på lenger.

Løftestropper er en type vektløftingsutstyr som er spesielt utviklet og designet slik at du kan løfte litt mer enn hva håndledd eller grep tillater under normale omstendigheter.
Løftestropper egner seg derfor spesielt godt til øvelser som markløft eller rows.

Løftestropper er nesten uunnværlige dersom du trener enten vektløft, styrkeløft, crossfit eller bodybuilding der tunge løft og vekter inngår.

Hos Treningsgrossisten finner du fem ulike løftestropper eller lifting straps.
Vårt utvalg består av løftestropper i enten polyester eller skinn. Begge varianter fungerer godt, og det er kun et spørsmål om preferanser og hvilken type materiale du syns det er mest behagelig å trene med. 

Treningshansker
Vektløftingsutstyr inkluderer også treningshansker som, i motsetning til løftestropper, bare beskytter hendene dine og ikke gir støtte under tunge løft.
Treningshansker har flere fordeler, inkludert:

  • De er med på å gi et bedre grep; håndflatene blir ofte svette når vi trener og det kan være vanskelig å holde godt fast i treningsutstyret som ofte er i plast eller metall.

  • De reduserer ubehag og smerter i hendene; det kan være hardt for hendene å holde på metall eller løfte tunge vekter, og mange opplever ubehag i håndflatene.

  • Du unngår å utvikle hard hud i håndflatene; på grunn av vekten og materialene til håndvektene og vektstengene utvikler mange hard hud i håndflatene. Dette er helt naturlig og ufarlig, og er bare kroppens egen forsvarsmekanisme som trår til for å skape beskyttelse.

  • Treningshansker lindrer dannelsen av hard hud og skaper et beskyttende lag mellom håndflatene og vekten.

 

I vårt utvalg av utstyr til vektløfting finner du to typer treningshansker som hjelper deg med å prestere bedre under trening. Du kan velge mellom et par av skinn eller et par i neopren som lar huden puste. Finnes i størrelsene S, M og L.

Vektløftingsutstyr gjør ikke jobben for deg, men det gjør arbeidet letter. En god og effektiv trening optimaliseres enda bedre ved bruk av vektløftingsutstyr som treningshansker, slik at du unngår at vektstenger, håndvekter eller kettlebells sklir ut av hånden din under trening.

Her i nettbutikken vår finner du også treningsbelter og løftestropper som gir deg den siste lille hjelpen du trenger for å yte ditt beste- på en trygg og sikker måte!